Tigla metalica Ilfov 0733419180

Tigla metalica Ilfov

FIRMA NOASTRA EXECUTA SERVICII DE REPARATII PENTRU ORICE TIP DE ACOPERIS!
COMANDA:
CONTACT
0733419180
reparatiiacoperiscasa@gmail.com

CUM SE MONTEAZA TIGLA METALICA?

Despre Tigla metalica putem spune ca este un material relativ nou care se foloseste pentru acoperis.
La acest material se gasesc concomitent astfel de propietati cum ar fi :
– are un estetic mai frumos,
– are o tarie superioara,
– nu polueaza si nu arde,
– are o gama mare de culori
– este mai sigura.
– are un pret accesibil
Datorita tuturor celor enumerate mai sus si pretului accesibil oricarui buzunar, tigla metalica a devenit materialul cel mai solicitat pentru acoperirea cladirilor personale cat si industriale.
Tigla metalica este fabricata din tabla zincata cu grosimea de 0.47-0.5 milimetri, este acoperita cu un strat de pasivizare, cu unul de grund (primul strat) urmat de stratul de poliester cu grosimea de 25 micrometri.
In productie se foloseste numai tabla zincata de cea mai superioara calitate, cu o acoperire de Zinc de pana la 225-275g/m2.
Tigla metalica beneficiaza de mai multe calitati, care nu pot fi gasite la celelalte sisteme si anume:

– usor de lucrat cu ea, ne referim implicit la manevrare la montaj
– estetic deosebit;
– are o greutate redusa (aproximativ 5kg/m2);
– imbinarile au un montaj usor;
– gama larga de culori;
– durabilitate mare in timp, acoperisul rezista perioade foarte lungi, undeva la peste 50 de ani, cu un montaj corect;
– tigla metalica nu are nevoie de vopsire in timp.
– deoarece Tigla metalica poate fi folosita ca material de acoperis pentru constructii noi, cat si vechi precum si pentru constructii de renovare a cladirilor vechi, v-o recomandam cu incredere.

De ce tigla metalica?

Deoarece tigla metalica reprezinta o solutie potrivita pentru constructiile realizate noi, precum si pentru modernicarea celor vechi, montarea fiind foarte simpla si relativ rapida pentru un specialist in montajul de acoperis care lucreaza cu tigla metalica.
Tigla metalica este o alternativa mult mai convenabila si din punct de vedere vizual, pentru ca in ziua de azi fiecare dintre noi pune pret pe estetic si pe cost in acelas timp.
Deoarece rezistenta si greutatea mica fac din tigla metalica un acoperis bun si durabil, raportat la pret/calitate.
, tigla ceramica e grea iar acest lucru aduce dupa sine necesitatea unei capacitati portante mari a sarpantei. Pe un acoperis de 200 m2 veti aseza o sarcina de peste 10.000 kg in cazul tiglei ceramice, fata de numai 1.000 kg in cazul tiglei metalice. Pentru ca structura necesara este usoara, cheltuielile totale ale constructiei sunt foarte mult mai mici.

Vizual, observam ca tigla metalica ofera o estetica deosebita, nu necesita cheltuieli de reparatii si intretinere speciale, nu formeaza muschi si are o longevitate mult mai mare decat tigla ceramica sau tabla zincata.
Durata de viata poate depasi 50 de ani, in conditiile in care a fost montata corect si s-a respectat intocmai proiectul.

SIPCA ORIZONTALA, SIPCA VERTICALA SI FOLIA ANTICONDENS

Pentru asigurarea bunei aeresiri a spatiului format intre TIGLA METALICA si FOLIA ANTICONDENS este importanta montarea SIPCII VERTICALE. Daca pornim de la faptul ca imediat pe ASTERIALA se asterne FOLIA ANTICONDENS, care trebuie asternuta perpendicular pe directia de scurgere, adica perpendicular fata de CAPRIORI, in vederea asigurarii ventilarii, este strict necesara prezenta SIPCII VERTICALE, care se monteaza de-a lungul CAPRIORILOR si cu ajutorul careia se prinde si FOLIA ANTICONDENS. SIPCA ORIZONTALA (cea de baza) se monteaza peste SIPCA VERTICALA. Un moment important este distanta intre SIPCILE ORIZONTALE. Aceasta distanta trebuie sa fie egala cu lungimea modulului TIGLEI METALICE pe care o montati (pentru BANGA = 350 mm) si aceasta distanta se masoara intre AXELE SIPCII ORIZONTALE indiferent de sectiunea acestora. Unica exceptie o face distanta dintre primele doua SIPCI ORIZONTALE. Primele doua SIPCI ORIZONTALE inseamna sipca de la streasina si urmatoarea, deoarece montarea SIPCII ORIZONTALE se incepe de la streasina acoperisului. Deci distanta de la inceputul primei sipci pana la axa celei dea doua trebuie sa fie de 280 mm-300 mm la un montaj corect. Acest lucru se face pentru obtinerea stresinei necesare a TIGLEI METALICE in vederea scurgerii satisfacatoare a apei pluviale in jgheab. De obicei aceasta streasina se face de 50 mm-70 mm. dar din moment ce s-a micsorat distanta dintre sipci, primul modul al TIGLEI METALICE se va lasa mai jos fata de restul panoului de tigla metalica, de aceea se impune montarea SIPCII SUPLIMENTARE, care trebuie sa aiba grosimea de 20 mm (atat cat are pragul TIGLEI METALICE), fapt care va readuce primul modul al panoului de tigla metalica in planul intregului panou. SIPCA SUPLIMENTARA se monteaza la STREASINA la imediata incepere a CAPRIORULUI.

SORTUL DE JGHEAB

SORTUL DE JGHEAB se monteaza la STREASINA acoperisului deasupra ASTERIALEI si sub FOLIA ANTICONDENS. Punctele de fixare a acestuia vor avea o distanta de 400 mm-500 mm unul fata de altul. Suprapunerea a doua SORTURI trebuie sa fie de aproximativ 100 mm.
TIGLA METALICA

Odata achizitionata, TIGLA METALICA va fi stocata un timp inainte de a fi montata. Pentru stocare se recomanda asezarea panourilor de tigla metalica pe calupuri din lemn. Se recomanda ca in timpul stocarii, panourile de tigla metalica sa fi e acoperite, dar in acelasi timp sa se asigure o aeresire buna a lor.
Pentru inlaturarea depunerilor de pe panoul de tigla metalica in nici un caz NU FOLOSITI MATERIALE ABRAZIVE SI PRODUSE PE BAZA DE ALCOOL. In scopul curatarii se foloseste o perie moale. De obicei tigla metalica se livreaza la dimensiunile necesare, cerute de client, totusi daca e nevoie de efectuat unele decupari suplimentare sau o taietura de colt, folositi instrumente admise (foarfeca de tabla, freza electrica, etc). In nici un caz nu folositi flexul sau alte unelte abrazive avand turatii mari de functionare, deoarece pot cauza infierbantarea stratului de zinc care este protectorul principal al tablei, prin urmare deteriorandu-l, iar in cazul flexului, particulele abrazive fierbinti pot cadea pe suprafata decorativa a tiglei metalice deteriorand-o. Oricat de atenti am fi , este posibil ca in timpul lucrarilor de manipulare sau montare sa deterioram putin stratul decorativ prin aplicarea unei zgarieturi nesemnificative la prima vedere, dar care poate evolua in timp. De aceea toate zgarieturile aparute trebuiesc imediat prelucrate cu vopsea retus pentru a evita orice posibila problema in viitor.

MONTAREA PANOURILOR TIP TIGLA METALICA

Daca avem de montat un acoperis cu o panta nu foarte lunga (maxim 4 m – 4,5 m), panourile de tigla metalica pot fi livrate la lungimea pantei si montajul va fi unul foarte simplu. Panourile pot fi montate din stanga in dreapta sau invers cu unica diferenta ca intr-un caz ele vor fi puse unul peste altul, iar in celalalt caz se vor introduce unul sub celalalt. In cazul in care avem o panta mai lunga de 4,5 m este recomandata livrarea panourilor de tigla metalica astfel ca toata lungimea apei sa fi e acoperita de doua, trei sau mai multe randuri de panouri. Pentru a asigura imbinarea corecta a panourilor trebuie sa se respecte consecutivitatea montarii lor . De asemenea, un factor important in obtinerea unui acoperis complet satisfacator este geometria sarpantei acestuia. Este important sa se respecte paralelismul si/sau perpendicularitatea laturilor. Iar ca o verificare serveste masurarea diagonalelor apei in cazul unui dreptunghi. Ele trebuie sa fie egale, si in afara de aceasta trebuie sa mai fie satisfacuta inca o conditie: COAMA trebuie sa fie paralela cu STREASINA sau LATERALELE trebuie sa fie paralele. De obicei se recomanda prinderea primelor doua-trei panouri si verificarea paralelismului lor cu STREASINA si daca e cazul reglarea. Este important de mentionat ca NU SE RECOMANDA montarea TIGLEI METALICE pe o panta mai mica de 140. Aceasta recomandare este motivata prin capacitatea de scurgere a apei pluviale de pe acoperis.

DOLIA

DOLIA se monteaza la intersectia a doua planuri (ape) in care acestea formeaza imbinarea interioara. De obicei aceste imbinari sunt cele mai importante din intreg sistemul de acoperis. De aceea trebuie sa se respecte toate regulile de montare. DOLIA se monteaza sub panourile de tigla metalica in asa fel ca sa fie capabila sa preia tot debitul de apa creat de apele pluviale. De obicei laturile DOLIEI sunt de 250-300 mm. Dar in cazul in care pantele care se scurg in DOLIE au suprafete si unghiuri de inclinare destul de mari se recomanda folosirea DOLIEI speciale care are laturile mai mari decat cele obisnuite. Marimea laturilor se va stabili de responsabilul echipei de montaj, care datorita experientei va aprecia cat se poate de exact care ar trebui sa fi e marimea DOLIEI. Pornind de la ideea ca functia DOLIEI consta in preluarea debitului de apa pluviala de pe acoperis, este STRICT INTERZISA STRAPUNGEREA acesteia. Fixarea DOLIEI se face cu ajutorul unor scoabe din tabla, care se prind de marginile DOLIEI si se fixeaza de sipca cu autofiletante sau cuie.

COAMA

Coama se monteaza la intersectia a doua planuri (ape) in care acestea formeaza imbinarea exterioara. Pentru asigurarea bunei circulatii a aerului si corespunzator ventilarii spatiului dintre tigla metalica si folia anticondens trebuie sa se tina cont de faptul ca panourile de tigla metalica NU TREBUIE SA SE UNEASCA la imbinarile de coama. Pentru asigurarea etansietatii si prevenirea patrunderii apeli pluviale si mai ales a zapezii prin spatiile goale dintre coama si ondulele tiglei metalice trebuie sa se monteze banda de etansare. Aceasta poate avea forma care imita ondulele tiglei metalice sau poate fi universala. Banda de etansare universala de obicei este autoadeziva avand o anumita latime si grosime (difera de la un producator la altul). Dar odata lipita pe coama are capacitatea de a se expanda, astfel umpland spatiile goale. Coama se prinde de tigla metalica cu suruburi autoforante standard. Punctele de fixare a acestora vor avea o distanta de 400 mm-500 mm unul fata de altul. Suprapunearea a doua coame este de aproximativ 100 mm.

BORDURA FRONTON (CORNIER DE MARGINE)

Bordura fronton (cornierul de margine) se monteaza in partile laterale ale acoperisului in locurile in care avem terminatii laterale drepte ale panourilor de tigla metalica. Bordura fronton se monteaza de jos in sus de-a lungul apei si se prinde cu suruburi autoforante la distanta de 400 mm-500 mm. Suprapunerea a doua bordure trebuie sa fie de aproximativ 100 mm.

SORTUL RUPERE PANTA

Despre SORTUL RUPERE PANTA putem spune ca se monteaza in locurile in care avem rupere exterioara de panta. La montarea sortului de rupere panta trebuie sa se respecte modalitatea de montare. Este important ca acesta sa fie montat sub panoul de tigla metalica a pantei superioare (intre sipca si tigla metalica) si deasupra panoului de tigla metalica a pantei inferioare (vezi desenul). Locul imbinarii SORTULUI cu panta superioara trebuie sa fie etansat cu banda de etansare. SORTUL RUPERE PANTA INTERIOARA se monteaza in locurile in care avem rupere interioara de panta. La montarea sortului de rupere panta trebuie sa se respecte modalitatea de montare. Este important ca acesta sa fie montat sub panoul de tigla metalica a pantei superioare (intre sipca si tigla metalica) si deasupra panoului de tigla metalica a pantei inferioare. Locurile imbinarii SORTULUI cu ambele pante trebuie sa fie etansat cu banda de etansare.

RACORD PERETE SI ATIC

In locurile de imbinare a tiglei metalice cu suprafete verticale (perete, cos de fum) se foloseste RACORDUL DE PERETE. Acesta se prinde de tigla metalica cu suruburi autoforante. Imbinarea RACORDULUI DE PERETE cu tigla metalica trebuie etansata cu banda de etansare. Imbinarea RACORDULUI DE PERETE cu suprafata verticala (perete, cos de fum) trebuie neaparat etansata cu silicon, banda de etansare adeziva pe ambele parti sau banda de etansare hidroizolanta. ATIC-ul se monteaza pe partea superioara a peretelui avand menirea de protejare a acestuia. ATIC-ul de obicei se produce la comanda cumparatorului avand sectiunea necesara, independenta de latimea peretelui pe care se monteaza. ATIC-ul se prinde de obicei cu suruburi autoforante in partile laterale ale acestuia. Suruburile autoforante se insurubeaza in pene de lemn introduse in peretele anterior.

ELEMENTUL PARAZAPEZI – RETINATOR DE ZAPADA

Pentru prevenirea alunecarii zapezii de pe acoperis in vederea protejarii jgheaburilor si evitarea traumatizarii oamenilor se monteaza PARAZAPEZI. PARAZAPEZILE sau RETINATORUL DE ZAPADA se monteaza la o distanta de aproximativ 1m-1,5 m de streasina, adica la al treilea si al patrulea modul al panoului de tigla metalica. In afara de functionalitate, elementul de PARAZAPADA trebuie sa fie montat in asa fel incat sa asigure si un aspect placut. De acea se recomanda urmatorul procedeu de montare: spre exemplu daca primul RETINATOR a fost montat la al patrulea modul, atunci al doilea RETINATOR se monteaza la modulul al treilea, al treilea RETINATOR la modulul al patrulea, al patrulea RETINATOR la al treilea modul, etc. Partea superioara a RETINATORULUI DE ZAPADA se prinde cu surub autoforant la capatul modulului in imediata apropiere de prag. Partea inferioara a RETINATORULUI DE ZAPADA de asemenea se prinde cu surub autoforant de partea superioara a ondulei de tigla metalica. Pentru prinderea RETINATORILOR DE ZAPADA cu lungimea de 1m, de obicei se folosesc 8 suruburi autoforante, 4 pentru partea superioara si 4 pentru cea inferioara.

Cei mai multi clienti ai nostrii sunt din Bucuresti, Ilfov, Prahova, Ploiesti, Pitesti, Dambovita, Targoviste, Arges, Brasov, Mures, Constanta, Cluj precum si in multe zone ale tarii.

COMANDA:
CONTACT
0733419180
reparatiiacoperiscasa@gmail.com
http://reparatii-acoperisuri.com